Egen import

Vi erbjuder italienska delikatesser från kända och okända kvalitetsgårdar från hela italien. Många produkter kan du endast köpa hos oss och vi har ett stort utbud av allt från ostar av yppersta kvalitet till olivoljor, balsamico, Parma skinka, pasta och glass.

Varje år åker vi själva till Italien på en inköpsresa. Vi besöker alla gårdar som vi importerar ifrån. Vi känner alla företag så väl som om vi jobbade där själva. En personlig kontakt är ovärderlig. För att alltid vara garanterade toppkvalitet, har vi enbart samarbete med personer vi känner personligen. Som vi litar på. Så att du som konsument kan lita på oss!

Många av våra samarbetspartner är prisbelönta av Slow Food Lazio. Priset, som varje år tilldelas till 18 operatörer i mat och vin av högsta kvalitet, av regionen Lazio.

Slow Food: är en internationell rörelse som uppstått som motkraft till snabbmatsfenomenet. Slow Food arbetar för ekologisk produktion, bevarandet av lokal och regional matkultur och för ett miljövänligt jordbruk. Slow Food grundar sig på regionalt producerade råvaror tillredda med traditionella metoder. Rörelsen bildades officiellt 1989 av italienaren Carlo Petrini och har i dag över 100 000 medlemmar, fördelade på 1 300 så kallade convivier eller avdelningar, i 150 länder. Till Slow food-universitetet i Pollenzo i Italien (University of Gastronomic sciences) kommer studenter från hela världen för att utbildas till gastronomer. Föreningen har sitt säte i den italienska staden Bra. Bra (emellanåt stavat Brà) är en stad i provinsen Cuneo, Piemonte i Italien.

Ledorden för Slow Food: Gott – Rent – Rättvist.

Gott: för att mat och dryck ska njutas, inte bara vara ett sätt att snabbt få i sig näring.

Rent: för att mat och dryck inte ska innehålla gifter och för att produktionen inte får skada miljön.

Rättvist: för att bra mat är en rättighet även för den som inte har så mycket pengar och för att de som producerar mat ska ha drägliga arbets- och livsvillkor.